2011. december 10., szombat

Vettem téli lovaglócsizmát. Tök jó bundás, remélem beválik.

Csütörtökön reggel gondoltam késni fognak a vonatok, mert fújt a szél. Meglepő módon reggel sikerült időben beesnem a munkahelyemre, tehát max. 10 percet késett.
Na de délután... Leérve a Délibe láttam, hogy az összes bejövő vonat késik az alsói vonalon legalább 30 percet, úgyhogy gondoltuk menjünk felső fele fehérvárival. A szokásos hazajáró vonatunk amúgy is kimaradt, bemondták, hogy nem közlekedik. A fehérvári elindult ugyan, de már Kelenföldön gyanúsan sokat álltunk, és az sem jó jel, mikor az irányító meg a kalauz fel alá rohangál a vonat mellett.
Kelenföldről nagy nehezen elindultunk, de onnantól csak szenvedés volt az egész, minden bokornál állt egy csomót, hárosnál már több utas inkább leszállt és gyalogolt, mert úgy gyorsabban eléri célját. Vánszorgás közben láttunk egy mentőautót a sínek melletti úton, és ott állt bent egy 3 kocsis új vonat, tök üresen, narancssárga ruhás emberkék mászkáltak rajta. Egyebet nem láttunk, mert tök sötét volt.
Tegnap azt hallottam egy ismerőstől, hogy az alsói szakaszon biztosító berendezés hiba volt, a felsőin meg baleset.

Egyébként izgalmas volt elküzdenem magam a nagy szélben csütörtökön a kincstárig meg vissza. Odafele a Mom-al szemben a járdára volt dőlve vagy 1.5 táblányi reklám tábla, odébb egy anno fényreklámként működő tábla, szintén kerítésen átbucskázva a járdára. A Bartók Béla úton szokásos letört ágak tömkelege, egyik utcában felborított szelektív hulladék gyűjtők, autók meg ott álltak és néztek, hogy most mi legyen, mert nem férnek el.
A MÁK-ban várakozás közben bejött egy NAV-os, zöld ruhás, nem épp izomtalan fiatal férfi, combra szíjazott pisztollyal. Csak pislogtam kik nem járnak ide. Mentősök is szoktak jönni.
Visszafele menet már rendőrök nyomoztak a felborított szelektívek ügyében, az autók pedig tovább várakozhattak. A Mom-nál már tűzoltók ügyködtek a fatörmelékeken, meg feszítővassal leszedegették a lazább elemeket. Fönt pedig a melóhely sarkán le volt zárva a járda, + tele volt minden cserépdarabokkal. Egyik kolléganőm kint bagózott a sarkon, ő mesélte, hogy sok cserepet leszedett a szél, most húztak el a tűzoltók.
Apu mesélte, hogy a Kékgolyón tűzoltó, mentő meg rendőr is volt, ott valószínűleg eltalált valakit a szálló cserép. Ezentúl óvatosabban közlekedek Bp-n ilyen szélben.

Haladok ám a keresztszemesekkel is, csak jó lassan. Egyik ismerősömnek csinálok egy olyan unikornis fejet, mint amit magamnak is, de előbb befejezem azt amit most csinálok. Eddig 1 embernek sikerült felismernie 5-ből, hogy mi az, pedig a mintát mutattam, nem a félkész varrást :( 

Tegnap jöttek az egyik oviból a gyerekek. Verset mondtak, énekeltek, aztán kaptunk ajándékot.
Már a szülinapi ajándékok is gyűlnek, pedig csak hétfőn lesz :)


Ezek szülinaposak:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése