2013. február 9., szombat

Ma megvolt a szokásos terep. Kemír elég aktív volt már az elején, első megzőn egy majdnem orraesésből kicsit megugrott és vágtázgatott.
Kis mezőn megcsúszott, de nem hisztizett miatta vágta közben.
Aztán jött a kritikus mező, itt mindig kirúg egy bizonyos rászen.
Most csak egy lány volt kint rajtam kívül, kértem ne jöjjön közel Kemírhez, mert dinnye, nem is jött, de hiába, a dinnye az dinnye marad.
Szóval vágtáztunk szépen, Kemír és apja néha el akartak szaladni, de megfogtuk őket, már már túlhaladtunk a kritikus kirúgási ponton, amikor eszébe jutott, és lecsapott fejjel kirúgott egy szépet.
Kis fás bokroson meg belerohant az apja fenekébe, az rárúgott, erről nagyon felpörgött, és végig küzdöttem vele. Éreztem, hogy rugdalózna, csak figyelnie kellett a dagonyában, és így nem dobálta magát annyira.
Hazafele bementem előre, hogy lássa az edző, ha kirúg a dög, de akkor bezzeg nem csinálta.
De most legalább nem voltak ott a hajtásmániás őrültek.


Egyik kedvenc Djangos jelenetem (jó zene, szép paci, szőröcske):

2013. február 2., szombat

lovaglás, Django

Kemír ma bent rám hozta a frászt. Osztály elején nem volt semmi, 1x szeppent meg, úgyhogy lerúgtam a kengyelt és a nélül mentem. Szokásosan elkezdett idegesíteni, hogy a lábam verdesi, úgyhogy leszedtem.
Utána sem volt semmi, 1x jött egy vérszomjas biciklis, akitől besatuzott Kem, és pár másodpercig fújtatva meredt rá.
Aztán jött a vágta. Mindenki ment szépen, Bársony akciózott kicsit az autók felőli falon, ugrálva elszaladt és majdnem kirúgott.
Utána jöttünk mi. Kb. fél kör után lecsapta a fejét, megtekerte, de ott még egy kis gyorsításon kívül nem csinált semmit.
Autók felőli falon megijedt, picit megugrott, és visszaesett ügetésbe. Továbbhajtottam, visszaugrattam, erre a falas hosszú oldalon megijedt és meglódult, én reflekszből a szájába téptem, de közben majdnem leborultam. Edző rám szólt, hogy kengyel nélkül ne úgy üljek, mint kengyellel, nyújtsam előrébb a lábam.
Előrébb nyújtottam, így tényleg kicsit stabilabbnak éreztem magam.
Autós oldalon picit megszeppent, erre a karámos rövid oldalon megint megugrott és felgyorsult, autós oldalon picit megszeppent, aztán a karámos oldalon megijedve kiugrott oldalra... ezt játszotta egy darabig. Mikor már lement 2 olyan kört, hogy nem ugrott meg, akkor megállított az edző.
Leléptetés végén Bársony kezdett bepöccenni, úgyhogy gyorsan leszállást és kivonulást fújt az edző.
Én még odamentem a kengyeleimért a sarokba a padhoz, erre Kemír, mintha minimum meg akarná enni valaki, fújtatva ugrált és ügetett körülöttem. Alig tudtam felmarkolni a kengyeleket, és kint is majd fel borított amíg bevittem a helyére.


Eszembe jutott, hogy nem írtam mozi beszámolót:
Megnéztem a Django elszabadul című Tarantino filmet.
Kedvelem Tarantino filmjeit, kicsit beteg a fickó, és szereti a durva dolgokat, de jó filmeket csinál. Mivel először 16-os korhatár volt a filmen, gondoltam nem lehet durvább a Becstelen brigantiknál.
Tévedtem. Sokkal durvább, és 2 olyan jelenet is volt, amit inkább csak periférikus látásom szélével szemléltem, hogy tudjam mikor lehet már oda nézni.
A film amúgy nagyon jó, és nagy örömömre benne volt a Becstelen Brigantikból is ismert német SS tiszt. Hihetetlen a fickó, nagyszerűen játszik, és legalább 3 nyelven beszél.
Ez is egy kötelező vétel lesz számomra, ha kiadják DVD-n.
Moziba érve kicsit meglepődtem, egy idős házaspár ült előttem. A többi nézőt diáknak véltem, többséget nálam bőven fiatalabbnak. Az ifjabb lányok, meg egy fiú gyanúsan sokat mászkáltak ki, az egyik csaj kb. fél órával a vége előtt végleg feladta :) Ellenben az öregek nagyon jól bírták. De vigasztalt, hogy a mellettem ülő 2 csaj elég gyakran szembefogott.