2011. július 28., csütörtök

vizsga, krav-maga, lovaglás

Levizsgáztam!!! Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó lettem 74 %-al. Szerintem nem rossz. Nagyon lefáradtam, de örülök, hogy nem kell semmiből sem pótvizsgázni :)

Meg is leptem magam pár könyvvel:




A krav-maga edzésről viszont eltűntek a lányok, úgyhogy tegnap egy fiú vert meg. Volt előnye is a dolognak: arra kényszerített, hogy védjem magam, és mivel ő jól láthatóan nem ma kezdte, mindig mondta, hogy mit csinálok rosszul, és hogy kéne. Gazdagabb lettem sok kék folttal, véraláfutással, fájó izmokkal, és a lépcsőzés is nehézkes, de szerintem nagyon hasznos volt az edzés.

Elvitték nemrég a kedvenc lovamat a lovardából, ahol lovagolok, úgyhogy most keresgélek. Van egy szimpatikus, extrém hisztis kis arab kanca, de ritkán sikerül ráülnöm, a gazdája állandóan kint van vele terepen :(  Eddig 2x sikerült vele mennem. Nagyon édes ahogy próbál lepakolni, földig csapja a fejét, bakol, ugrál, aztán elszalad. Érdekes, hogy a kis méretű, meg a nagy benga lovakon könnyebben fent tudok maradni, mint a normál méretűeken. Persze nem csinálja ezt végig, csak első 10 percben, meg vágtánál. Kíváncsi leszek ha nyáron ezt csináljam, mit tartogat télre?
A nyergem is nagy szerepet játszik benne, hogy mostanában sikerül durvább dolgoknál is fent maradni, imádom. Hosszabb távon sajna töri a hátsóm nagyon, de ez van, az ugró nyerget nem túrázásra találták ki :)
Volt még egy kiszemeltem, egy fiatal, ijedős, szürke kanca, de jelenleg sérült, és mint megtudtam a gazdájától: még nincs teljesen belovagolva, addig meg nem enged rá mást, úgyhogy ő kilőve.